Sunday, March 12, 2006

Karl Yngve ordinert til prest



Den store hendinga fann stad i Notodden kyrkje i dag. Me hadde fått fin invitasjon og var tidleg på plass i kyrkjebenken saman med mange andre. Gamle og nye kjende, familie og venner, biskop og prestar. Ny salme var dikta i anledning dagen. Seremonien var høgtideleg og fin, og den nybakte presten klarte seg godt på preikestolen og bak alteret.

Deretter følgde kyrkjekaffe med smekkfullt menighetshus og mange såkalla helsingar. Seinare blei det middag med ditto talar. For oss som best kjende den vesle villbassen i nabohuset med hovudet fullt av krøller var det ein ny pastor Bergkåsa som steig fram. Til og med krøllene var borte, både hans og Morten sine. Broder Morten var vel den som kom lengst frå. Både han og kjærasten kom frå Trondheim, mens tante og onkel og diverse kusiner kom frå Molde for å vera med å feira den store dagen. Storebror Eivind kom frå Oslo, og ein fin tale hadde han med seg til veslebroren sin. No gler vi oss alle til å høyra meir frå den nye presten.
Her ser vi Karl Yngve i front på tur med familien Aasland i ein langt tidlegare periode av sitt liv. Det var den dagen som enda med at faren skar seg dugeleg med samekniven sin, men han kom velberga frå det (den gongen også!) Meir enn 20 år seinare er det kanskje den neste generasjon som skal ta dei største utfordringane.

4 comments:

Agnar Aasland said...

Så stilig! Men hvor skal han jobbe? Tipper det er Notodden... Skjønner ikke helt hvorfor han blei ordinert i Notodden hvis ikkje! Husker godt turen det bildet er fra!

jorunn said...

Karl Yngve er i gang i eit vikariat på Notodden. Det er nok grunnen til at han blei ordinert der. Var også der i ein praksisperiode.

Anonymous said...

Kult å se bilder fra Karl Yngves ordinasjon. Lenge siden eg har sett han.

Anonymous said...

Eivind said...

Tiden går, minnene består. Jeg traff Knut utenfor slottet her forleden dag og slo av en hyggelig prat. Gøy å høre hvordan det står til med gamle naboer. Ellers har Karl Yngve begynt som prest i Kirkenes nå, så den som vil høre en preken må bare sette seg på flyet nordover.