Sunday, February 05, 2006

Venner som gleder





Ei helg med gamle Kvitsund-venner ligg bak oss. Ei helg med mange og gode opplevingar. 14 seniorar(eller kanskje til og med pionerar) møttest her i Asker for å mimra om gode, gamle dagar og for å "gjenoppfriska vår identitet" slik Oddbjørn uttrykte det. Det blei rikeleg med prat og med mat, men også ei stor fellesoppleving på Det norske teatret der me såg Dostojevskis Brotsverk og straff. Det var nok både krevande og seriøst og me er ikkje heilt sikre på om me fekk tak i heile bodskapen. Det gjorde me derimot under fleire korte bordtalar, og ikkje minst då Oddbjørn sette seg til pianoet og song ein sjølvskriven song om sitt liv med elevar og menneske.



Kontakten var der som før, og då natta kom blei alle krokar i huset brukt til overnatting. Ikkje akkurat hotellstandard, men litt søvn blei det vel på alle? Ellen Katrine og Dagfinn reiste heim til Kviteseid då det leid mot natt, for på familiegudstenesta i Fjågesund skulle ha både kor og orgelmusikk søndag. Tøft og tappert!
Me andre fekk med oss gudsteneste i Asker før Ellen og Oddbjørn la i veg mot Oppdal og Mosdøl og Hovda mot Kviteseid. Men Eriksen og Berkåsa blei med på ein siste liten utflukt i det sure og iskalde vinterveret. Me kjørte inn til Tveter Gård og fekk kaffe og kaker i ei av dei fine stovene der. Og no har meldingane komme frå Oppdal og Sørlandet om at ferdafolket er vel heimkomne på det ufyselege føret. I Gamle Drammensvei er det blitt stille og oppvasken er så liten at det ikkje er noko å bry seg med. I stova ligg enno tre forsinka bryllupspresangar! Om ein månad er det ordinasjon for Karl Yngve i Notodden, og me gler oss alt til å treffa ein del av folket igjen der.

1 comment:

Agnar Aasland said...

Eg er imponert over oppdaterinsfrekvensen her! Ser ut til at dere har hatt ei god helg!! Dere er gode til aa arrangere som vanlig!
Alt vel i Thailand!