Monday, April 25, 2011

Glimt frå påska 2011


Som så ofte før blei ferien vår ei rundreise. Også denne gongen for å oppleva det som gjer livet godt å leva, nemleg fellesskap, kultur og natur. Og fellesskapen kom fyrst, både på den eine og den andre måten. Men i Vinje fekk Knut kombinert det med kultur ettersom han var vår representant då broren Harald fekk utdelt kulturpris. Stor stas, og her ser me VIP-bordet.











Eg hadde min eigen bror å feira så eg tok omvegen om godjenta i Stavanger. Ho er no blitt stor nok til å delta i oppvasken med liv og lyst. Dessuten var ho passe stor til å avslutta babysymjing, og eg fekk vera med!




Så kom turen til han som feirte 60 i Sandnes og som feira med stort kalas på Gamlaverket. Talane var mange og flotte, og presangar blei det også. Her viser han storesystra si eit instrument som visstnok skal bevisa at han verkeleg har gått så langt som han trur.
David fekk sin 4-årspresang som blei feira på hytta. Han er utruleg nysgjerrig på geografien og flink til å plassera land og stader rett på globusen. Så då det viste seg at globusen hadde innlagt lys og kunne fungera som nattlampe, så blei det mange spørsmål å svara på på sengekanten.
Men om dagen var det jobbing som gjaldt. Kjempekjekt å hjelpa farfar med å snekra. Eller å kosta!

Rebekka blei gjerne med på tur dersom det vanka sjokolade av farmor.


For akeføret var heller dårleg.

Den siste delen av påsken av bypåske og kyrkjepåske, kombinert langfredag med å gå korsvandring gjennom Oslos gater. Påskenattsmesse og festgudsteneste fekk me også med oss.
Og til sist ein tur opp på Vardåsen for å sjå blå Oslofjord 1.påskedag og blomstrande skogbotn på veg til Gupu 2.påskedag. Våren er hjarteleg velkommen!



Så var det kvardagen igjen, men den er jo heller ikkje å forakta. Dessuten er det berre to arbeidsdagar før eg drar langt ut i verda på storbyferie. Det blir også bra!

No comments: