Friday, October 06, 2006

Jerusalem kaller!

Har hatt to fantastiske dager i Jerusalem. Kjem no fra gudsteneste i Golgata-hagen. Prest var Karl Johan som vigde oss, og det var opptil fleire andre fra Melingskretsen der. Elles har nok krigen sett sine spor paa den maaten at det er faa turistar her. Me er einaste gruppe (ca 70 strilar i tillegg til oss) paa hotellet som er nytt og fint og tidleg paa dagen daa me var op Holocaustmuseet (utruleg!) hadde guiden aldri sett saa faa folk. Me har kristne reiseledere, jodisk (svenskfodt) guide og muslimsk arabisk sjaafor. Det siste har vore litt av ein utfordring i dag ettersom ca. 100.000 muslimar feirar slutt paa Ramadam oppe paa Tempelhoyden. Elles er det roleg og fint. I gaar var vi i Kaifas hage og saag forhorsrom der truleg Jesus blei avhoyrt og gjekk opp dei samme trappene som han gjekk. Alt er saa ner og saa konsentrert paa liten plass. I morgon er det Oljeberget og Getsemane. Saa drar vi sorover for aa feira den store orkenfesten. Mykje sang ettersom gruppa har med ein kjempeflink musikklerar fra Frekhaug. Har faatt mange bursdagsmeldingar i dag, saa takk til alle. Kanskje blir det fleire Israelsbloggar, men dette er nok det mest oppdaterte hotellet.
Forresten fekk me oppleva Jerusalem i soloppgang den morgonen me kom hit i sekstida! Ikkje stort sovn, men me held koken.

3 comments:

Agnar Aasland said...

Dette ser jo veldig bra ut! Godt at dere får oppleve Israel og det virker som at bursdagen din har vært vellykka. I dag er det møkkavært og innedag i Mandal,- deilig med litt "ferie"!

Anonymous said...

Kult å høre litt hvordan dere har det i Israel. Nyt dagene maks!

Anonymous said...

Høres ut som at de har det veldig bra. Her i huset ventar vi fortsatt spent på den lille. Har ikkje bestemt oss for navn enno. I dag har eg vært på fjelltur med Marte, Kristian og Benjamin (Far og son). Det er nydeleg haust ver her i dag. På sundag hadde vi flott bursdagsfest med 21 gjester. Inge