Tuesday, July 11, 2006

Skoklefallshesten og annan kunst

Eg hadde ein rar opplevelse sist laurdag. Arbeidsdelinga på hytta var som på tilsvarande dag i fjor: Knut skulle tøma doen, og eg skulle ta ansvaret for eit besøk på Sommarutstillinga i Seljord. Begge var fornøgde med sitt valg, og eg drog trøstig avgarde på utstilling på Kunstlåven. Det var enorme mengder folk i gatene og butikkane. Men akk - dei skulle ikkje på kunstutstilling! Der var det svææært god plass, knappast fleire enn meg den timen eg var der. Der gjekk eg frå det eine meir uforståelege objektet enn det andre, mens dei 20.000 utanfor skulle på dansebandfestival på Dyrskuplassen. Sitjande åleine under eit tre med kaffe og ei innbunden bok, følte eg meg verkeleg som eitslags kulturelite. Utan den heilt store forståelsen for moderne kunst.
Men Skoklefallshesten til Nils vil eg gjerne sjå! Den store steinhesten hans blei avduka i ei rundkjøring like ved Skoklefall kapell først i juni, og her skal han stå til glede for veifarande på Nesodden. Knut var med på avdukinga, mens eg foreløbig berre har sett bilete og film. Den som ser nøye etter vil oppdaga at den eine skokla har falt!

2 comments:

Anonymous said...

Kva er ei skokle

Anonymous said...

Har fått svar nå, kan forresten lese mer om avdukinga av rundkjøringa på http://www.amta.no/lokale_nyheter/article2149196.ece