Monday, July 03, 2006

Cruise på Oslofjorden


Ein snev av sommar og ferieidyll fekk vi på laurdag då vi kasta loss med MS Rigfar (Rigmor gjekk i ferjetrafikk ut til dei utallige badeøyane) for ein heil dag på Oslofjorden. Guiding ut mellom holmar og skjær ein fantastisk flott sommardag. Mange gjekk i land på Oscarsborg og fekk omvisning der, mens me tok ein mellomlanding i Drøbak som er ein idyllisk liten ferieby på andre sida av fjorden. Heimveien gjekk langs Nesoddlandet, og kl 4.15 var me heime i Sandvika by.Kom oss så vidt heim til kvartfinale og ein veldig enkel middag. Det tar på å vera på sjøen heile dagen. Men neste dag lag me ved Vollen og bada og let sol og mygg husera så at det nok er bra at eg skal jobba desse dagane som det skal vera så fint ver. Men som sagt, striskjorte og havrelefse blir det ikkje alltid av det.
Per Helge som går der med sine foreldre og lar seg spandera på, han går ut i Stavanger by to dagar seinare, blar opp den eine millionen etter den andre og kjøper seg leilighet saman med Elisabeth. Eg har lovt å ikkje nevna for ofte at det var eg som leda dei på rett spor! Men eg gler meg til panoramautsikten frå takterrassen ut mot fjorden. Agnar og Johanna er for tida utan fast bopel, men 1.aug, flytter dei inn i eige hus i Mandal. Det må vel bli bra! Håper det blir godt med gjesterom og hjarterom for oss gamle når me legg ut på rundreise.

2 comments:

Anonymous said...

Som godt språkinteressert, må du vel vite at, for at en million skal følge den andre, så må det minst være to av de. Det var det ikke. Heldigvis.

jorunn said...

Tja, kan ein ikkje sei at det var to, og at berre den eine var full?