Monday, September 28, 2009

Så var det sommaren!

Mil etter mil med Provence-landskap i dag. Varmedis og 28 grader, men luftavkjøling inni bilen

Det følest godt å gå sakte over til sommartøy og sandalar. Vi opplever verovergangane sakte ettersom vi bevegar oss nedover, eller sørover, på kartet. Det er også gøy å havna i byar vi ikkje kan hugsa å ha høyrt om før, og så plutseleg befinna oss midt i historien slik vi gjorde då vi i dag tidleg vandra rundt på eit steingammalt citadelle som hadde vore byen Sisteron sin stolthet heilt til det ved eit mistak (alt då?) blei øydelagt av amerikanske bomber i 1944. Seinare har dei streva med å byggja opp att.
Og seinare i dag havna vi i Arles der mykje av turismen (og der såg vi faktisk eindel turistar) var bygd opp rundt van Gogh. Sykehuset der han var innlagt var gjort om til eit kultursenter i blått og gult. Byen var gammal go gatene smale, og utfor dei gamle bymurane fann vi ein gammal kyrkjegard, minst tusen år gammal, og her var det mykje historie å finna.
Og no sit vi her, "in the middle of nowhere" på eit motorveihotell, og ventar på at morgondagen skal bringa oss til Costa Brava og Barcelona. Der er det meldt i snitt over 30 grader den veka vi skal vera der, så då flatar vi nok ut.
Leste med fornøyelse den lange diskusjonen på yr.no om snøveret som hadde komme i Nord-Trøndelag.

3 comments:

Anonymous said...

Hei Jorunn!
Skal bli gøy å følge deg på din vei nedover i Europa. Her er det flott høstvær men sommervarmen er borte. Høres deilig ut med lette klær og sandaler.
Hilsen Tove på biblioteket

Anonymous said...

Det ser ut som de har ein kjempefin tur, fint å få følgja med på bloggen. God tur vidare også!
Helsing Irene

Anonymous said...

Hei Jorunn og Knut
Det høres godt ut med sol og varme.Me slite helst med høstregn for tiden så eg kjenne et snev av missunnelse når eg lese om Provence , fiske og toppturer. Håpe dokke får en flott tur og at vi kan delta på blogg.

Sigrun og Helleik