Wednesday, July 19, 2006

Ferie!

Hittil har vi feriert i utlandet og Vestlandet, til fjells og på vatnet. Bildene er frå gamlebyen i Lübeck og den store nye brua frå Sverige til Danmark.
Det har vore ferien uten internett, men med sandalar og shorts. Kjempefin 60-årsdag i Wendels hage,fantastisk tur til Gaustatoppen med Inge, Kariann og Marte og ditto padletur på Telemarkskanalen med dei samme pluss Per Helge og Elisabeth. No sit eg utfor min gamle arbeidsplass, Kviteseid folkebibliotek og koblar meg til trådlaust nettverk før vi drar til Astrid på Flatin for å få suppe og ein dusj.


Tuesday, July 11, 2006

Skoklefallshesten og annan kunst

Eg hadde ein rar opplevelse sist laurdag. Arbeidsdelinga på hytta var som på tilsvarande dag i fjor: Knut skulle tøma doen, og eg skulle ta ansvaret for eit besøk på Sommarutstillinga i Seljord. Begge var fornøgde med sitt valg, og eg drog trøstig avgarde på utstilling på Kunstlåven. Det var enorme mengder folk i gatene og butikkane. Men akk - dei skulle ikkje på kunstutstilling! Der var det svææært god plass, knappast fleire enn meg den timen eg var der. Der gjekk eg frå det eine meir uforståelege objektet enn det andre, mens dei 20.000 utanfor skulle på dansebandfestival på Dyrskuplassen. Sitjande åleine under eit tre med kaffe og ei innbunden bok, følte eg meg verkeleg som eitslags kulturelite. Utan den heilt store forståelsen for moderne kunst.
Men Skoklefallshesten til Nils vil eg gjerne sjå! Den store steinhesten hans blei avduka i ei rundkjøring like ved Skoklefall kapell først i juni, og her skal han stå til glede for veifarande på Nesodden. Knut var med på avdukinga, mens eg foreløbig berre har sett bilete og film. Den som ser nøye etter vil oppdaga at den eine skokla har falt!

Monday, July 03, 2006

Cruise på Oslofjorden


Ein snev av sommar og ferieidyll fekk vi på laurdag då vi kasta loss med MS Rigfar (Rigmor gjekk i ferjetrafikk ut til dei utallige badeøyane) for ein heil dag på Oslofjorden. Guiding ut mellom holmar og skjær ein fantastisk flott sommardag. Mange gjekk i land på Oscarsborg og fekk omvisning der, mens me tok ein mellomlanding i Drøbak som er ein idyllisk liten ferieby på andre sida av fjorden. Heimveien gjekk langs Nesoddlandet, og kl 4.15 var me heime i Sandvika by.Kom oss så vidt heim til kvartfinale og ein veldig enkel middag. Det tar på å vera på sjøen heile dagen. Men neste dag lag me ved Vollen og bada og let sol og mygg husera så at det nok er bra at eg skal jobba desse dagane som det skal vera så fint ver. Men som sagt, striskjorte og havrelefse blir det ikkje alltid av det.
Per Helge som går der med sine foreldre og lar seg spandera på, han går ut i Stavanger by to dagar seinare, blar opp den eine millionen etter den andre og kjøper seg leilighet saman med Elisabeth. Eg har lovt å ikkje nevna for ofte at det var eg som leda dei på rett spor! Men eg gler meg til panoramautsikten frå takterrassen ut mot fjorden. Agnar og Johanna er for tida utan fast bopel, men 1.aug, flytter dei inn i eige hus i Mandal. Det må vel bli bra! Håper det blir godt med gjesterom og hjarterom for oss gamle når me legg ut på rundreise.