Saturday, June 24, 2006

Midtsommar i byen og på landet


Fantastisk ved Oslofjorden jonsokafta. Kjempever, båtar på sjøen, fint bål og godt lag med Askerseniorar. Kanskje nokon kjenner seg igjen på Strandheim leirstad? Vi blei enige om å møtast igjen der neste jonsok, så det er berre å finna sin plass.....
Laurdag såg me hovudstaden frå oven; dvs Frognerseteren saman med mosto som sette stor pris på å komma ut på tur, eta den berømte eplekaka på Frognerseteren og sjå på eit brurefølgje som også skulle innta maten sin der. Men ho sette også pris på å komma attende til Lille Tøyen sykehjem, for ho kunne ikkje ha det betre nokon stad enn der. Sa ho.
Me var også innom leiligheten hennar i Åsengt. , men her ville ho nok ikkje kjenna seg igjen, for no er det Jorunn og Knut Tore og vesle Johanne som rår (og drikk tran!) her.

Monday, June 19, 2006

Littera-tur til Det blide Sørland


Fire litteraturdamer reiste med bil til Sørlandets hovedstad for å testa ut ferieparadiset til Torun som hadde forberdt det heile perfekt, til og med veret! Me fekk mykje med oss oss på få dagar: Lange måltid utendørs, vandring bl.a. til ei nedlagt gruve i nærområdet og til og med bading tidleg søndag morgon ved bryggja. Før frukost og i kjølig og overskya ver.

Og så var det byen med gatevandring, is og kaffe på (i?) Markens, fiskesuppe på fiskebrygga, men først og fremst ein flott konsert i Domkirken laurdag kveld og Mozarts kroningsmesse søndag formiddag. Meir enn stappfull domkyrkje med 1500 sitjeplassar er det ikkje ofte ein opplever. Kyrkjemusikkfestivalen er vel verdt eit besøk!
Det einaste som fall på steingrunn var mine velmeinte litterære anbefalinger. Akkja, håper det går betre med Thomas Mann etter ferien. Moro var det på Sørlandet, i alle fall!

Monday, June 12, 2006

60-årsfeiring i bøtter og spann

Knut har fylt 60, og det har blitt feira to helgar på rad. Først på Bømlo med barn, svigerbarn og barnebarn, samt ein utvida svigerfamilie. Marte var ivrig deltakar under pakkeopninga, og i det heile tatt sterkt tilstades som hovudperson for minst ni vaksne ei heil helg. Ho hadde ingen grunn til å forstå at det ikkje var ho som var bursdagsbarnet. Knut fekk bøker og musikk og film, men det var Marte som fekk sykkel og tilgang til hest og bil! Me andre fekk god mat og fint ver, og på søndagen var me i samla flokk og såg på Mostraspelet. Det var flott!

Vel heime var det å rydda hus og hage og handla inn til neste kalas. No laurdag var det nemleg stort herreselskap i Gamle Drammenvei. Åtte velvaksne lektorar rundt seksti, tok i tillegg til vertskapet, godt til seg av forrett og hovedrett og dessert, samt kaker og kaffi. Godt at det heile blei avbrutt av åtte roseoverrekkelser og ditto talar med smigrande omtale av bursdagsbarnet. Han seier seg godt fornøgd, både med feiringa og livet generelt. No ser han fram til nye feiringar med slekta på Åsland i juli, og så kanskje ein siste seanse i Jerusalem til hausten!
Eg for min del har brukt dagen i dag på å gjera omtrent akkurat ingenting i tredve varmegrader ute på terrassen, og det syns eg var nydeleg.