Sunday, October 15, 2006

Israelsbilder

1. Bebudelseskirken i Nasareth. Omtrent alle bibelske stader der vi kom var det bygd katolske kyrkjer. Dette er den største i Mistøsten med sitjeplass til 5000. Ho er via til jomfru Maria.

2. Genesaretsjøen omtrent på staden for Peters fiskefangst
3. Den andre sida av Genesaretsjøen der vi bada og budde på Ramot kibbutz
4. St. Peters fisk
5. Vi "ligg" til bords i ein beduinleir
6. Frå Holocaustmuseet. Denne vesle guten blei drept i Auschwitz mens foreldre overlevde, og då dei etter krigen tente mange pengar bygde dei dette museet til minne om sonen og dei 6 mill. andre jødane som miste livet. Navn på alle dei jødiske barna blir lest opp kontinuerleg, og det vil ta ca 3,5 år før ein har komme gjennom lista ein gong.
7. Vi kom den veka heile Israel var pynta til Løvhyttefest. På vårt hotell var det lagt palmetak på heile terassen som for anledningen var gjort om til spisesal.
8. Dei første nettene budde vi på det store hotellet vi har bak oss til høgre. Det var her vi hadde "løvhytteterasse".
9. Klagemuren sin mannsavdeling

Ta ein tur til Israel, folkens! Det var ein enormt stor opplevelse som ikkje lar seg gjenskapa på bilder. Det er bibelkunnskap, natur, kultur, politikk, badeferie, handleturar og fellesskap. Mellom anna.

Friday, October 06, 2006

Jerusalem kaller!

Har hatt to fantastiske dager i Jerusalem. Kjem no fra gudsteneste i Golgata-hagen. Prest var Karl Johan som vigde oss, og det var opptil fleire andre fra Melingskretsen der. Elles har nok krigen sett sine spor paa den maaten at det er faa turistar her. Me er einaste gruppe (ca 70 strilar i tillegg til oss) paa hotellet som er nytt og fint og tidleg paa dagen daa me var op Holocaustmuseet (utruleg!) hadde guiden aldri sett saa faa folk. Me har kristne reiseledere, jodisk (svenskfodt) guide og muslimsk arabisk sjaafor. Det siste har vore litt av ein utfordring i dag ettersom ca. 100.000 muslimar feirar slutt paa Ramadam oppe paa Tempelhoyden. Elles er det roleg og fint. I gaar var vi i Kaifas hage og saag forhorsrom der truleg Jesus blei avhoyrt og gjekk opp dei samme trappene som han gjekk. Alt er saa ner og saa konsentrert paa liten plass. I morgon er det Oljeberget og Getsemane. Saa drar vi sorover for aa feira den store orkenfesten. Mykje sang ettersom gruppa har med ein kjempeflink musikklerar fra Frekhaug. Har faatt mange bursdagsmeldingar i dag, saa takk til alle. Kanskje blir det fleire Israelsbloggar, men dette er nok det mest oppdaterte hotellet.
Forresten fekk me oppleva Jerusalem i soloppgang den morgonen me kom hit i sekstida! Ikkje stort sovn, men me held koken.